Oficiální stránky fotbalového klubu

Jarní část sezóny 2023/2024 ve Vávrovicích.

V zimním období se naše družstva připravovala v tělocvičnách a nabírala kondici venku po vesnici. Naše mužské týmy a dorost využívali tělocvičnu na strojní průmyslovce, žáci na „zdrávce“ a mini žáci v Elimu. První tým sehrál tři přípravné zápasy. Kdy podlehl těsně Hradci, dostal pořádně za vyučenou se Zlatníky a deklasoval Holasovice. Béčko ve svém jediném zápase porazilo Opabrum. Dorostenci jasně prohráli se Štěpánkovicemi.

První mužstvo obsadilo po podzimu 7. místo a bylo to smutné umístění, protože kluci předváděli slušné výkony, ale několikrát nezvládli koncovky zápasů a místo výher byly pouze remízy. Ovšem jarní část sezóny byla o mnoho těžší, protože v přípravném období přišel trenér Matoušek o 3 členy základní sestavy (zranění, práce), navíc mu nepravidelně dojížděli vysokoškoláci a tak často naskakovali kluci z béčka a dorostu. Tým nakonec okresní přebor uhájil na 8. místě s 32 body.

Béčko bylo po podzimu se 4 body poslední. Své postavení nevylepšilo. Na jaře zvítězilo pouze v domácím zápase s Deštnou. V poměru s podzimem sice tým méně inkasoval, ale zároveň i méně branek dal.

Dorostenci byli po podzimu na 4. místě. Jarní část sezóny byla hodně proměnlivá. Kluci střídali výborné a překvapivé výsledky s velmi nečekanými prohrami. Nakonec z toho bylo konečné 5. místo.

Naši žáci bohužel ve své skupině nedokázali za celý rok zvítězit. Pokračuje letargie z předešlých let. Tým se pořád buduje, ale kulminace hráčů nedovolí to, aby se stabilizoval. Výsledkem je málo vstřelených branek, hodně inkasovaných a žádný bod.

Naši nejmenší dokončili svou druhou sezónu. Rovněž jako jejich starší kolegové bez výhry a na posledním místě. Během roku se v týmu vystřídala řada hráčů a tým se opět nestabilozoval.

Soutěže byli ukončeny závěrečným vyhodnocením: Osobnosti týmu – Tomáš Šenk (A-tým), Jakub Morbitzer (B-tým), David Binár (Dorost). Nejlepší střelci – Filip Mrusek (A), Daniel Škopek (B) a David Binár (D), Citrón sezóny (průser) – Filip Mrusek (A), David Kořínek (B) a David Černohroský (D). Vávrovická kopačka (cena trenéra) – Roman Bartusek. Vávrovický míč (cena fanoušků) – Tomáš Šenk. Překvapení sezóny – Vojta Papež.

Na závěr článku bych za činnost chtěl poděkovat za činnost všem členům výkonného výboru, což jsou zároveň i trenéři za jejich činnost v uplynulém soutěžním ročníku. Zároveň poděkování patří i všem hráčům ve všech věkových kategoriích za reprezentaci našeho oddílu a samozřejmě i naším věrným podporovatelům, rodičům dětí, kteří tvoří na zápasech velmi pěknou